Polícia zabránila mužovi spáchať samovraždu

21.05.2008 Sabinov

Sabinov 21. mája (TASR) - Sabinovským policajtom sa dnes podarilo zachrániť život 40-ročného muža, ktorý oznámil na linku 158, že chce spáchať samovraždu.
Keďže v telefonáte uviedol svoje meno, aj adresu bydliska, policajti sa ihneď po oznámení dostavili na uvedenú adresu. Za účasti rodičov prehľadali rodinný dom, vrátane pivničných priestorov a pôjdu, pozemku a priľahlých stavieb, muža však nenašli. Ani príbuzní nevedeli uviesť, kde sa momentálne nachádza. Pátranie doviedlo policajtov k osobe, ktorá držala v jednej ruke pivovú fľašu a v druhej nejaké papiere a smerovala k poľu pod lesom. Muž podal hliadky papiere (rozsudok o rozvode), ktoré mal v ruke a uviedol, že už nemá prečo žiť.
V jeho úmysle skoncovať so životom mu zabránili policajti a až do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci viedli s ním upokojujúci rozhovor. Po príchode rýchlej zdravotnej pomoci previezli muža na psychiatrické oddelenie prešovskej nemocnice. TASR informoval Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
 

Vyberte región